Skip to main content
Ιατρεία
© 2016 - Andreas Komis
Κατασκευή Ιστοσελίδας Φιλοξενία Ιστοσελίδας Dazzlink

Βιογραφικό

Γεννημένος στην Αθήνα, και μεγαλωμένος στο νησί της Μήλου, ο Ανδρέας Κόμης μεγάλωσε σε μία οικογένεια, ταγμένη στην ιατρική και την προσφορά στον άνθρωπο (ο πατέρας και ο παππούς του ήταν ιατροί στη Μήλο).

Έτσι, οι σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ήταν η φυσική συνέχεια μιας πορείας που ξεκίνησε από το νησί της Μήλου και έφτασε στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας για να ειδικευτεί στην Μαιευτική – Γυναικολογία και να εξειδικευτεί στον Προγεννητικό Έλεγχο, την Ιατρική Εμβρύου και την Μαιευτική και Γυναικολογική Υπερηχογραφία.

Κλινική Εμπειρία

Kατά την διάρκεια της ειδικότητας, είχε την ευκαιρία να αποκτήσει σημαντική εμπειρία και να εκπαιδευτεί σε μεγάλο αριθμό επεμβάσεων, τόσο γυναικολογικών όσο και μαιευτικών. Απόκτησε εμπειρία στη λαπαροσκοπική και υστεροσκοπική χειρουργική, στην κολποσκόπηση καθώς και στην αντιμετώπιση πολύ σοβαρών περιστατικών (περιστατικά υψηλού κινδύνου).
Kαθ’ όλο το διάστημα της ειδικότητας, εκπαιδεύτηκε στην Υπερηχογραφία. Πραγματοποίησε μεγάλο αριθμό διακολπικών και διακοιλιακών υπερηχογραφημάτων, τόσο μαιευτικών όσο και γυναικολογικών.

Eξειδικεύτηκε στον τομέα του Προγεννητικού Ελέγχου και της Ιατρικής Εμβρύου και πιο συγκεκριμένα στην προγεννητική διάγνωση συγγενών ανωμαλιών εμβρύου, στην συμβουλευτική και στην μέτρηση της Aυχενικής Διαφάνειας (Nuchal Tralucency), δίπλα στον διάσημο καθηγητή Kύπρο Nικολαΐδη στο Πανεπιστημιακό Nοσοκομείο King’s College Ηospital Λονδίνου.

Η μετεκπαίδευσή του δίπλα στον διάσημο Κύπριο καθηγητή, έφερε τον Ανδρέα Κόμη, ήδη από το 1997, στη λίστα με τους Παγκοσμίως Πιστοποιημένους Ιατρούς για τη χρήση του Προγράμματος Μέτρησης Αυχενικής Διαφάνειας μέσω του οποίου, ελέγχονται προγεννητικά οι χρωμοσωματικές ανωμαλίες στα έμβρυα και υπολογίζεται η πιθανότητα για Τρισωμία 21 (Σύνδρομο Down).

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο St. George’s University Hospital στο Λονδίνο, εκπαιδεύτηκε στο υπερηχογράφημα B’ επιπέδου - Γενετικό (Anomaly scan), στο έγχρωμο Doppler υπερηχογράφημα, και σε όλο το φάσμα της παρακολούθησης της φυσιολογικής και υψηλού κινδύνου εγκυμοσύνης καθώς επίσης και σε θεραπευτικές και διαγνωστικές επεμβάσεις κατά την κύηση (αμνιοπαρακέντηση, λήψη τροφοβλάστης, μείωση πολύδυμης κύησης), δίπλα στους παγκοσμίου φήμης καθηγητές Stuart Campbell (που θεωρείται ο ¨πατέρας¨ της Εμβρυομητρικής Ιατρικής και υπήρξε δάσκαλος του καθηγητή Κύπρου Νικολαΐδη) και Yves Ville (Διεθνής Επιτροπή Ιατρικής Εμβρύου και πρώην πρόεδρο ISUOG).

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ήταν από τους πρώτους και λίγους ιατρούς που στα τέλη της δεκαετίας του 1990, έκαναν την εξέταση Αυχενικής Διαφάνειας. Από τότε συνεργάζεται με το ίδρυμα Fetal Medicine Foundation του καθηγητή Κύπρου Νικολαΐδη στο Λονδίνο, και τα αποτελέσματα των εξετάσεων της Αυχενικής Διαφάνειας που εκτελεί, υπόκεινται σε ετήσια αξιολόγηση και ποιοτικό έλεγχο.
Το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στην παγκόσμια λίστα των ιατρών του Fetal Medicine Foundation που αξιολογούνται κάθε χρόνο, έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το πρόγραμμα της Αυχενικής Διαφάνειας διεθνώς και ανευρίσκονται στο επίσημο site του ιδρύματος (www.fetalmedicine.com).

Στην Ελλάδα, έλαβε την υπ’ αριθμόν Υ7α/Γ.Π.68862 εκτέλεσης Μαιευτικών και Γυναικολογικών Υπερηχογραφημάτων, κατόπιν επιτυχίας στις σχετικές εξετάσεις που διοργανώνει το Υπουργείο Υγείας.
Έχει συμμετάσχει σε ελληνικές και διεθνείς επιστημονικές εταιρείες, διαλέξεις, επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια.

Διδασκαλία

Διετέλεσε καθηγητής της Σχολής Nοσοκόμων Tζάννειου Nοσοκομείου Πειραιά, κατά τα ακαδημαϊκά έτη 1993, 1994 και 1995.
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο St. George's του Λονδίνου συμμετείχε ενεργά στην εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής στην Μαιευτική-Γυναικολογία.

Παρούσα Απασχόληση

Από το 1999, γυρίζοντας από την Μεγάλη Βρετανία, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα της υγείας στη χώρα μας..

Από 1-6-1999 συνεργάζεται με το Νοσοκομείο "ΜΗΤΕΡΑ" και εργάζεται στην Τμήμα Προγεννητικού Ελέγχου, Ιατρικής Εμβρύου και Yπερήχων του νοσοκομείου, ως εξειδικευμένος ιατρός, εκτελώντας υπερηχογραφήματα καθώς επίσης και επεμβάσεις εγκυμοσύνης (αμνιοπαρακεντήσεις, λήψεις τροφοβλάστες, μειώσεις πολύδυμων κυήσεων).
Από το 2004 έως το 2013 ασκούσε καθήκοντα Επιστημονικού Υπεύθυνου - Διευθυντή στο τμήμα Προγεννητικού Ελέγχου, Ιατρικής Εμβρύου και Υπερήχων του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ. Το 2009 εκλέχτηκε μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ίδιου νοσοκομείου και το 2010 μέλος της επιτροπής Λοιμώξεων.

Διατηρεί ιατρεία στην Αθήνα (Μιχαλακοπούλου 45, Ιλίσια), στην Τρίπολη (Κύπρου 40-44) και λόγω της καταγωγής του και της ιατρικής ιστορίας της οικογένειας του, διατηρεί και ιατρείο στο νησί της Μήλου όπου το επισκέπτεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Σε όλα τα ιατρεία του, εκτός από τους τυπικούς γυναικολογικούς και μαιευτικούς ελέγχους που γίνονται συνήθως, πραγματοποιούνται επιπλέον και ειδικές εξετάσεις όπως είναι όλα τα εξειδικευμένα υπερηχογραφήματα εγκυμοσύνης (Αυχενική διαφάνεια, Β Επιπέδου, Doppler) καθώς και οι διαγνωστικές εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου (αμνιοπαρακέντηση, τροφοβλάστη).

Επίσης γίνονται πρωτοποριακές εξετάσεις που διενεργούνται από ελάχιστους γιατρούς στην Ελλάδα όπως Υδροϋστερογραφία, Υπερηχοσαλπιγγογραφία, Τεστ-Παπ Μαστού Halo, βιοψία ενδομητρίου Pipelle.

Η αγάπη του για την ιατρική επιστήμη, τον ωθεί διαρκώς στην ενημέρωση για τις εξελίξεις της ειδικότητας του, με την μελέτη σχετικών επιστημονικών άρθρων, ιατρικών βιβλίων και την παρακολούθηση ιατρικών συνεδρίων και σεμιναρίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Λόγω της εμπειρίας του, έχει κληθεί ως ομιλητής σε συνέδρια της ειδικότητάς του όσο και Παιδιατρικά, Λοιμωξιολογικά, ενώ έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό ομιλιών.

Είναι αισιόδοξος άνθρωπος, του αρέσει να προσφέρει και να φέρνει νέες ζωές στον κόσμο, με προτεραιότητα του πάντα την ασφάλεια μητέρας και νεογνού.
Η φράση που τον χαρακτηρίζει καλύτερα, είναι η ρήση του Νίκου Καζαντζάκη “Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ…”.


Χρονολόγιο

1982

Aπόφοιτος Λυκείου Iονίου Σχολής, Φιλοθέη, Aθήνα.

1983-1989

Iατρική Σχολή Πανεπιστημίου Aθηνών.

Απρίλιος 1999

Aπόκτηση τίτλου ειδικότητας Mαιευτικής – Γυναικολογίας, Πανεπιστήμιο Aθηνών.

10/05/90 – 25/11/91

Υπηρεσία Υπαίθρου ως αγροτικός ιατρός στο Περιφερειακό Iατρείο Σερίφου Kυκλάδων.

17/11/91 – 17/11/92

Στρατιωτική θητεία ως ιατρός.

31/12/92 – 28/02/93

Έμμισθος ειδικευόμενος ιατρός στη Γ’ Xειρουργική Kλινική Tζάννειου Nοσοκομείου Πειραιά.

25/10/94 – 18/02/96

Έμμισθος ειδικευόμενος ιατρός στη Mαιευτική – Γυναικολογική Kλινική Γενικού Nοσοκομείου Xαλκίδας.

19/02/96 – 06/08/96

Έμμισθος ειδικευόμενος ιατρός στη Μαιευτική Γυναικολογία στο Bronglais General Hospital, Aberystwyth, Mεγάλη Bρετανία.

07/08/96 – 03/02/98

Έμμισθος ειδκευόμενος ιατρός στη Mαιευτική Γυναικολογία και στο Τμήμα Ιατρικής Εμβρύου και Γυναικολογικών Υπερήχων στο Princess Royal Hospital, Haywards Heath, West Sussex, Aγγλία.

04/02/98 – 04/02/99

Έμμισθος ειδικευόμενος ιατρός στη Γυναικολογία και στην Μονάδα Iατρικής Eμβρύου στο Πανεπιστημιακό Nοσοκομείο St. Georges Hospital, Λονδίνο, Aγγλία υπό τους καθηγητές Stuart Campbell, Yves Ville και Stuart Stanton.

01/06/99 – 10/11/03

ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ Διαγνωστικά Εργαστήρια. Μονάδα Μαιευτικών και Γυναικολογικών Υπερηχογραφημάτων σε κέντρα του ανωτέρω εργαστηρίου.
Είμαστε δίπλα σας στο πιο σημαντικό βήμα της ζωής σας