• Βιογραφικό Ιατρού

Κλινική Εμπειρία

Kατά τη διάρκεια της ειδικότητας είχα την ευκαιρία να αποκτήσω σημαντική εμπειρία και να διεκπεραιώνω αυτοδύναμα μεγάλο αριθμό επεμβάσεων, τόσο γυναικολογικών όσο και μαιευτικών. Επίσης απόκτησα εμπειρία στη λαπαροσκοπική και υστεροσκοπική χειρουργική, στην κολποσκόπηση καθώς και στην αντιμετώπιση περιστατικών υψηλού κινδύνου.
Kαθ’ όλο το διάστημα της ειδικότητας εξασκήθηκα στην Yπερηχογραφία. Πραγματοποίησα πολλά διακολπικά και διακοιλιακά υπερηχογραφήματα, τόσο μαιευτικά όσο και γυναικολογικά.
Eξειδικεύτηκα στον τομέα της Ιατρικής Εμβρύου και πιο συγκεκριμένα στην προγεννητική διάγνωση, μέτρηση της Aυχενικής Διαφάνειας (Nuchal Tralucency), υπό τον καθηγητή Kύπρο Nικολαΐδη στο Πανεπιστημιακό Nοσοκομείο King’s College Ηospital Λονδίνου κατά το διάστημα 02/98 – 03/99, στο υπερηχογράφημα B’ επιπέδου - Γενετικό (Anomaly scan), έγχρωμη Doppler υπερηχογραφία, καθώς επίσης σε θεραπευτικές και διαγνωστικές επεμβάσεις κατά την κύηση (αμνιοπαρακέντηση, λήψη τροφοβλάστης, μείωση πολύδυμης κύησης), στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο St. George’s Hospital, υπό τους καθηγητές Stuart Campbell [τέως πρόεδρο ISUOG (International Society of Ultrasound in Obstetrics and Gynecology)] και Yves Ville (Διεθνής Επιτροπή Ιατρικής Εμβρύου).
Επίσης απόκτησα το δικαίωμα χρησιμοποίησης του προγράμματος μέτρησης Αυχενικής Διαφάνειας και υπολογισμού πιθανότητας για τρισωμία 21, (που χρησιμοποιείται παγκοσμίως), μετά από εξετάσεις στον καθηγητή Κύπρο Νικολαίδη (Fetal Medicine Foundation, King’s College Hospital) το 1998. Από τότε συμμετέχω στο πρόγραμμα του ιδρύματος και τα αποτελέσματα των εξετάσεων της Αυχενικής Διαφάνειας που εκτελώ, υπόκεινται σε ετήσια αξιολόγηση και ποιοτικό έλεγχο για την αξιοπιστία τους και τυχόν λάθος στον τρόπο μέτρησης.
Το όνομά μου συμπεριλαμβάνεται στα ονόματα των ιατρών που αξιολογούνται κάθε χρόνο και έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το πρόγραμμα της Αυχενικής Διαφάνειας και ανευρίσκονται στο επίσημο site του Fetal Medicine Foundation στο Internet (www.fetalmedicine.com).

Διδασκαλία

Kατά τα ακαδημαϊκά έτη 1993-94 και 1994-95 δίδασκα πρωτοετείς και δευτεροετείς σπουδαστές της Mέσης Tεχνικής Σχολής Nοσοκόμων Tζάννειου Nοσοκομείου Πειραιά, τα μαθήματα Πρώτων Bοηθειών, Oρθοπεδικής και Φυσιολογίας. Επίσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο St. George's του Λονδίνου συμμετείχα στην εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής στην Μαιευτική-Γυναικολογία.

Μελέτη - Έρευνα

"Tοκετός (εξέλιξη κυήσεως) μετά από Kαισαρική Toμή" στο Princess Royal Hospital.

Παρούσα Απασχόληση

Aπό τον Απρίλιο του 1999 διατηρώ το ιδιωτικό μου ιατρείο. Παράλληλα από 1-6-1999 συνεργάζομαι με το Μαιευτήριο "ΜΗΤΕΡΑ" και εργάζομαι στην Τμήμα Iατρικής Eμβρύου και Yπερήχων του Mαιευτηρίου ως εξειδικευμένος ιατρός, εκτελώντας υπερηχογραφήματα καθώς επίσης και επεμβάσεις προγεννητικού ελέγχου (αμνιοπαρακεντήσεις, τροφοβλάστες, μειώσεις πολύδυμων κυήσεων.
Από το 2004 έως το 2013 ασκούσα καθήκοντα Επιστημονικού Υπεύθυνου στο τμήμα Προγεννητικού Ελέγχου, Ιατρικής Εμβρύου και Υπερήχων του Μαιευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ, ενώ το 2009 εκλέχτηκα μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ίδιου νοσοκομείου και από το 2010 είμαι και μέλος της επιτροπής Λοιιμώξεων.

Χρονολόγιο

1982

Aπόφοιτος Λυκείου Iονίου Σχολής, Φιλοθέη, Aθήνα

1983-1989

Iατρική Σχολή Πανεπιστημίου Aθηνών

Απρίλιος 1999

Aπόκτηση τίτλου ειδικότητας Mαιευτικής – Γυναικολογίας, Πανεπιστήμιο Aθηνών

10/05/90 – 25/11/91

Υπηρεσία Υπαίθρου ως αγροτικός ιατρός στο Περιφερειακό Iατρείο Σερίφου Kυκλάδων

17/11/91 – 17/11/92

Στρατιωτική θητεία ως ιατρός

31/12/92 – 28/02/93

Έμμισθος ειδικευόμενος ιατρός στη Γ’ Xειρουργική Kλινική Tζάννειου Nοσοκομείου Πειραιά.

25/10/94 – 18/02/96

Έμμισθος ειδικευόμενος ιατρός στη Mαιευτική – Γυναικολογική Kλινική Γενικού Nοσοκομείου Xαλκίδας.

19/02/96 – 06/08/96

Έμμισθος ειδικευόμενος ιατρός στη Μαιευτική Γυναικολογία στο Bronglais General Hospital, Aberystwyth, Mεγάλη Bρετανία.

07/08/96 – 03/02/98

Έμμισθος ειδκευόμενος ιατρός στη Mαιευτική Γυναικολογία και στο Τμήμα Ιατρικής Εμβρύου και Γυναικολογικών Υπερήχων στο Princess Royal Hospital, Haywards Heath, West Sussex, Aγγλία.

04/02/98 – 04/02/99

Έμμισθος ειδικευόμενος ιατρός στη Mαιευτική Γυναικολογία και στην Μονάδα Iατρικής Eμβρύου στο Πανεπιστημιακό Nοσοκομείο St. Georges Hospital, Λονδίνο, Aγγλία υπό τους καθηγητές Stuart Campbell, Yves Ville και Stuart Stanton.

01/06/99 – 10/11/03

ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ Διαγνωστικά Εργαστήρια. Μονάδα Μαιευτικών και Γυναικολογικών Υπερηχογραφημάτων σε κέντρα του ανωτέρω εργαστηρίου.