Εγκυμοσύνη: Πώς εξασφαλίζεται η υγεία της μητέρας και του μωρού;

To ταξίδι της μητρότητας είναι η πιο όμορφη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας, με τελικό προορισμό τη γέννηση του μωρού της. Για να μπορέσει όμως, να φτάσει να βιώσει τη μαγική αυτή στιγμή με ασφάλεια, κάθε έγκυος θα πρέπει να έχει στη διάθεσή της τα απαραίτητα μέσα, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή έκβαση της εγκυμοσύνης της και η θωράκιση της υγείας του εμβρύου, αλλά και της δικής της.

Στην προσπάθεια αυτή, σύμμαχος της ιατρικής επιστήμης είναι ο προγεννητικός έλεγχος, μέσω των πολύ κρίσιμων πληροφοριών που μπορεί να μας «αποκαλύψει». Όπως μας εξηγεί ο γυναικολόγος Ανδρέας Κόμης, πρόκειται για έναν προληπτικό έλεγχο, ο οποίος περιλαμβάνει μια σειρά εξετάσεων που αποσκοπούν στην έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων που αφορούν την υγεία της μητέρας και του μωρού και που μπορεί να βλάψουν την εγκυμοσύνη, όπως η προεκλαμψία, τα χρωμοσωμικά σύνδρομα, κ.α. Όπως υπογραμμίζει ο ειδικός, οι εξετάσεις αυτές θα πρέπει να πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους μαιευτήρες γυναικολόγους, οι οποίοι έχουν εξειδίκευση στην Ιατρική Εμβρύου.

Αξίζει να τονίσουμε πως ο Ανδρέας Κόμης εξειδικεύτηκε στον τομέα του Προγεννητικού Ελέγχου και της Ιατρικής Εμβρύου και πιο συγκεκριμένα στην προγεννητική διάγνωση συγγενών ανωμαλιών εμβρύου, στην συμβουλευτική και στην μέτρηση της Aυχενικής Διαφάνειας (Nuchal Tralucency), δίπλα στον διάσημο καθηγητή Kύπρο Nικολαΐδη στο Πανεπιστημιακό Nοσοκομείο King’s College Ηospital Λονδίνου.

Διαβάστε περισσότερα

Μαρτυρίες Ασθενών

  • fb
  • insta
  • yt

Copyright © 2021 All Rights Reserved
Ιατρικό Marketing by

hsLogo200px