Προγεννητικός έλεγχος: Οι απαραίτητες εξετάσεις σε κάθε τρίμηνο της κύησης

Τα βήματα του προγεννητικού ελέγχου αναλυτικά και για κάθε φάση της εγκυμοσύνης παραθέτει ο κύριος Ανδρέας Κόμης, Μαιευτήρας - Γυναικολόγος και Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Εμβρύου του ΜΗΤΕΡΑ

Ο προγεννητικός έλεγχος στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση παθήσεων και συνδρόμων μητέρας και εμβρύου, με σκοπό να εξασφαλίσει την καλή τους υγεία, αλλά επίσης να δώσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες στους γονείς, σχετικά με την ύπαρξη κάποιας νόσου, την πρόγνωσή της και τις πιθανές επιπτώσεις στο έμβρυο.

Η Εμβρυομητρική Ιατρική ή Ιατρική Εμβρύου, αποτελεί εκείνη την υποειδικότητα – εξειδίκευση της Μαιευτικής, η οποία, στον προγεννητικό έλεγχο, ελέγχει λεπτομερειακά το έμβρυο.

Ο έλεγχος γίνεται είτε για να διαγνώσει κάποια σύνδρομα στο έμβρυο, είτε για να προλάβει πιθανά μελλοντικά προβλήματα στο έμβρυο ή στη μητέρα, είτε για να θεραπεύσει με επεμβατικό τρόπο. Δηλαδή, αν για παράδειγμα το έμβρυο έχει υγρό στους πνεύμονες, οι οποίοι δεν αναπτύσσονται σωστά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τοποθετούμε ένα «σωληνάκι» στον θώρακα του εμβρύου, το οποίο αδειάζει αυτό το υγρό, με αποτέλεσμα οι πνεύμονες να εκπτυχθούν και να συνεχιστεί φυσιολογικά η ανάπτυξή του.

Εξειδικευμένες υπερηχογραφικές εξετάσεις στην εγκυμοσύνη

Οι τρεις σοβαρές, απαραίτητες και εξειδικευμένες υπερηχογραφικές εξετάσεις γίνονται περίπου ανά τρίμηνο στην εγκυμοσύνη και είναι η αυχενική διαφάνεια, το Β΄ Επιπέδου (αναλυτικό υπερηχογράφημα) και το έγχρωμο υπερηχογράφημα Doppler.

Διαβάστε αναλυτικά στο ygeiamou.gr

Μαρτυρίες Ασθενών

  • fb
  • insta
  • yt

Copyright © 2021 All Rights Reserved
Ιατρικό Marketing by

hsLogo200px