Τεστ-Παπ Μαστού HALO για τον καρκίνο του μαστού: Ο ειδικός απαντά στις απορίες μας

Τα τελευταία χρόνια η ιατρική «φαρέτρα» ενάντια στον καρκίνο του μαστού είναι πλουσιότερη χάρη σε ένα ακόμα πολύτιμο όπλο, το πρωτοποριακό Τεστ-Παπ Μαστού HALO.

Πρόκειται για μία νέα μέθοδο που μας επιτρέπει να αναγνωρίσουμε τα ύποπτα κύτταρα, προτού αυτά μετατραπούν σε καρκινικά, και αναμφίβολα αξίζει να μπει στον προληπτικό έλεγχο για τον μαστό κάθε γυναίκας.

Συγκεντρώσαμε 8 ερωτήσεις σχετικά με το Τεστ-Παπ Μαστού HALO για να το γνωρίσετε μέσα από τις απαντήσεις του ειδικού. Ο μαιευτήρας, γυναικολόγος Dr. Ανδρέας Κόμης, απαντά σε όλες τις ερωτήσεις με απλό και κατανοητό τρόπο, αναδεικνύοντας τη σημασία της έγκαιρης πρόληψης στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του Τεστ-Παπ Μαστού HALO;

Το Τεστ-Παπ Μαστού HALO, είναι μια συσκευή συλλογής, που χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό θερμότητας, μασάζ και ήπιας αναρρόφησης για να αποσπάσει υγρό από τους γαλακτοφόρους πόρους του μαστού.

Αν παραχθεί υγρό, το δείγμα αποστέλλεται στο εργαστήριο προκειμένου να ελεγχθεί ώστε να εντοπιστούν κύτταρα τα οποία δεν είναι φυσιολογικά αλλά δεν είναι και καρκινικά. Πιο συγκεκριμένα, με τον όρο «μη φυσιολογικά κύτταρα» εννοούμε ότι ψάχνουμε να βρούμε κύτταρα τα οποία έχουν μπει στη διαδικασία να αλλάζουν.

Η εξέταση διαρκεί μόνο πέντε λεπτά και είναι ανώδυνη. Το ειδικό μηχάνημα, εφαρμόζεται στο στήθος και με απαλό μασάζ το ζεσταίνει ελαφρά, κάνοντας παράλληλα ήπια αναρρόφηση από τη θηλή. Σε μια κλινική μελέτη με 500 γυναίκες, το 88% είπε ότι θα το συνιστούσε ενώ σε μια κλίμακα 1-10, η εκτίμηση της μέσης δυσφορίας για τη διαδικασία, ήταν στο 4. Για να έχουμε μια συγκριτική εικόνα του πόνου σε σχέση με τις εξετάσεις μαστού, αυτές οι ίδιες γυναίκες βαθμολόγησαν την δυσφορία που αισθάνονται με την μαστογραφία τους στο 8.

Διαβάστε αναλυτικά στο healthmag.gr

Μαρτυρίες Ασθενών

  • fb
  • insta
  • yt

Copyright © 2021 All Rights Reserved
Ιατρικό Marketing by

hsLogo200px