Τεστ ΠΑΠ Μαστού

Γενικές πληροφορίες για το Τεστ ΠΑΠ Μαστού

Η μαστογραφία αλλά και το υπερηχογράφημα μαστών είναι εξετάσεις που έχουν ως σκοπό την διάγνωση τυχόν κακοήθειας στον μαστό.

Τι γίνεται όμως με την πρόληψη;

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ο καρκίνος του μαστού αν διαγνωστεί σε αρχικό στάδιο, μπορεί να θεραπευτεί πλήρως. Υπάρχει τρόπος να προστατευτούμε και να προλάβουμε την ανάπτυξή του;

Τα τελευταία χρόνια, μετά από μελέτες που ξεκινούν από την δεκαετία του 1950 από τον αείμνηστο Έλληνα ιατρό Γεώργιο Παπανικολάου1, πατέρα του γνωστού σε όλους Τεστ-Παπ τραχήλου μήτρας, διαπιστώθηκε ότι μέσα στο έκκριμα από την θηλή του μαστού, μπορούν να ανιχνευτούν "άτυπα κύτταρα". Αυτά τα κύτταρα δεν είναι κακοήθη κύτταρα. Αποτελούν μία ενδιάμεση μορφή κυττάρων ανάμεσα στην καλοήθεια και σίγουρα πριν την κακοήθεια.

Η λήψη αυτού του εκκρίματος από την θηλή, επιτυγχάνεται με μία μοντέρνα, πρωτοποριακή τεχνολογικά ιατρική συσκευή που ονομάζεται “HALO System” και βοηθάει στην λήψη του Τεστ-Παπ Μαστού. Είναι μία πεντάλεπτη, ανώδυνη, ΜΗ επεμβατική μέθοδος. Το έκκριμα που λαμβάνεται αποστέλλεται για κυτταρολογική εξέταση.

Οι γυναίκες που έχουν "άτυπα κύτταρα" στο έκκριμα της θηλής ανήκουν σε ομάδα "υψηλού κινδύνου" για μελλοντική ανάπτυξη καρκίνου στον μαστό.

Τις περισσότερες φορές όμως, ο ίδιος ο οργανισμός μπορεί να "εξαλλείψει" αυτά τα κύτταρα μέσω της άμυνας που διαθέτει το ανοσολογικό σύστημα του καθένα και γι’αυτό η εξέταση πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο όπως και το τεστ-Παπ τραχήλου.

Σε καμμία περίπτωση λοιπόν δεν σημαίνει ότι κάποια γυναίκα που βρεθεί να έχει άτυπα κύτταρα θα πάθει και καρκίνο στον μαστό. Με την ίδια λογική που δεν σημαίνει ότι όσοι έχουν χοληστερίνη θα αποκτήσουν καρδιακή νόσο.

Είναι σημαντικό όμως αυτές οι γυναίκες με τα άτυπα κύτταρα, να ελέγχονται τακτικότερα και με ακόμη πιο ειδικούς ελέγχους, έτσι ώστε σε περίπτωση ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων να γίνει έγκαιρη διάγνωση και κατά συνέπεια οι πιθανότητες ίασης να είναι πολύ υψηλότερες.

Τεστ ΠΑΠ Μαστού

Ονομάζεται «HALO» αλλά στην ιατρική κοινότητα είναι γνωστό ως «Τεστ Παπ του μαστού» αφού οι βασικές αρχές της εξέτασης είναι κοινές με εκείνες του Τεστ Παπ, της εξέτασης «σταθμού» για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας που επινόησε το 1943 ο Έλληνας γιατρός Γεώργιος Παπανικολάου.

Ερμηνεία Αποτελεσμάτων Τεστ ΠΑΠ Μαστού

Συχνές Ερωτήσεις για το Τεστ ΠΑΠ Μαστού

ΚΛΕΙΣΤΕ ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία και σύντομα η γραμματεία μας, θα επικοινωνήσει μαζί σας για την επικύρωση του ραντεβού.
Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

Μαρτυρίες Ασθενών

  • fb
  • insta
  • yt

Copyright © 2021 All Rights Reserved
Ιατρικό Marketing by

hsLogo200px