Test-Color: Εντοπίζοντας έγκαιρα τα ένοχα γονίδια που αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου

Ένα ειδικό, καινοτόμο Τεστ που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε στον χώρο του ιατρείου, μπορεί να μας δώσει μια αξιόπιστη απάντηση για το αν διατρέχετε αυξημένη πιθανότητα να εμφανίσετε μια σειρά από συχνούς κληρονομούμενους καρκίνους, ανάμεσά τους και τον, πολύ συχνό πια, καρκίνο του μαστού.

Γενετικός έλεγχος για τον κληρονομούμενο καρκίνο: Υψηλής ποιότητας εξέταση, προσιτή σε όλους

Πρόκειται για ειδικό Τεστ (test-Color), που αναλύει 30 γονίδια, συμπεριλαμβανομένων των BRCA1 και BRCA2, για να βοηθήσει τις γυναίκες και τους άνδρες να μάθουν τον κίνδυνο εμφάνισης των πιο κοινών κληρονομικών καρκίνων, όπως του μαστού, των ωοθηκών, του παχέος εντέρου, του παγκρέατος και άλλων. Το τεστ αυτό επαναστατεί με μια σειρά από μοναδικά χαρακτηριστικά:

 • Ολοκληρωμένη ανάλυση των 30 γονιδίων που σχετίζονται με τους 8 πιο κοινούς κληρονομούμενους καρκίνους. Ο έλεγχος αφορά σε μεταλλαγές και σε μεγάλες γονιδιακές αναδιατάξεις σε όλες τις κλινικά σημαντικές περιοχές των 30 γονιδίων
 • Αναίμακτη δειγματοληψία. Η ανάλυση Color πραγματοποιείται σε δείγμα σάλιου ή περιφερικού αίματος σε ειδικά, CE-IVD φιαλίδια.
 • Την πλέον προσιτή τιμή
 • Αποτελέσματα σε 3-4 εβδομάδες, κατά μέσο όρο

Αξίζει να γνωρίζετε πως για τον έλεγχο του Test-Color:

 • Συνεργάστηκαν κορυφαίοι επιστήμονες και κλινικοί ιατροί για την ανάπτυξη και επικύρωση της γενετικής ανάλυσης
 • Δεν υπήρξαν ψευδώς θετικά ή ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα σε μελέτες επικύρωσης
 • Χρησιμοποιείται CAP-διαπιστευμένο και CLIA-πιστοποιημένο, αυτοματοποιημένο κλινικό εργαστήριο
 • Πραγματοποιείται εμπεριστατωμένη ταξινόμηση των πολυμορφισμών σύμφωνα με τις ισχύουσες κατευθυντήριες οδηγίες της ACMG (American College of Medical Genetics)
 • Γίνεται επιβεβαίωση όλων των παθολογικών ευρημάτων χρησιμοποιώντας μία δεύτερη, ανεξάρτητη μεθοδολογία.

Ο Γενετικός Έλεγχος Κληρονομούμενου Καρκίνου Color: Ποιες μορφές καρκίνου αφορά;

Ανακαλύψτε εάν διαθέτετε γενετική προδιάθεση για εμφάνιση των συχνότερων μορφών κληρονομικού καρκίνου. Ο έλεγχος Color αναλύει γενετικές αλλοιώσεις σε συνολικά 30 γονίδια. Οι αλλοιώσεις αυτές αυξάνουν τον κίνδυνο για κληρονομικό καρκίνο:

 • του μαστού
 • των ωοθηκών
 • του παχέος εντέρου
 • του μελανώματος
 • του παγκρέατος
 • του προστάτη
 • του ενδομητρίου και
 • του στομάχου

Το γενετικό τεστ Color αναλύει 30 γονίδια – συμπεριλαμβανομένων των BRCA1 και BRCA2 (μαστός) – και βοηθάει γυναίκες και άνδρες να ανακαλύψουν εάν διατρέχουν σημαντικό κίνδυνο εμφάνισης των συχνότερων μορφών κληρονομικού καρκίνου, όπως ο καρκίνος του μαστού, των ωοθηκών, του παχέος εντέρου, του παγκρέατος κ.α.

Tα πλεονεκτήματα της διευρυμένης γενετικής ανάλυσης

To γενετικό τεστ Color εξετάζει 30 γονίδια που έχουν συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης κληρονομικών μορφών καρκίνου – συμπεριλαμβανομένων των BRCA1/2 (μαστός). Τα αποτελέσματα αναλύονται από ειδικά καταρτισμένη ομάδα επιστημόνων με τη χρήση εξειδικευμένου αλγορίθμου (software), προσφέροντας έτσι υψηλής κλινικής αξίας γενετική πληροφορία σε ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή.

Αποκτήστε πληροφορία υψηλής κλινικής αξίας

testColorΕάν γνωρίζετε ότι βάσει του γενετικού σας υπόβαθρου ανήκετε σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την ανάπτυξη καρκίνου μπορείτε να απευθυνθείτε στο ιατρείο μας  και να σας προτείνουμε μια εξατομικευμένη στρατηγική εξετάσεων για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της νόσου.

Η πληροφορία ότι είστε φορέας μιας μεταλλαγής σε ένα από τα 30 γονίδια τα οποία αναλύθηκαν, συμπεριλαμβανομένων των γονιδίων BRCA1 και BRCA2, θα μας επιτρέψει να διαμορφώσουμε ένα στοχευμένο πλάνο πρόληψης ή έγκαιρης διάγνωσης της νόσου.

Η σημασία του εντοπισμού των γενετικών μεταλλαγών

Το 10 με 15% των περιστατικών της νόσου οφείλεται σε κληρονομούμενες γενετικές μεταλλαγές. Ο κληρονομικός καρκίνος προκαλείται από μια γενετική μεταλλαγή που έχει μεταβιβαστεί από την οικογένεια. Πολλές φορές υπάρχει ένα μοτίβο εμφάνισης της νόσου στην οικογένεια που διατρέχει δυο με τρεις γενιές, π.χ. ο ίδιος τύπος κακοήθειας να εμφανίζεται σε πολλούς συγγενείς ή η διάγνωση στα άτομα της οικογένειας γίνεται σε πολύ νεότερη ηλικία από την αναμενόμενη.

Ο όρος οικογενής καρκίνος αναφέρεται σε περιστατικά κακοήθειας που εμφανίζονται με αυξημένη συχνότητα στα άτομα μια οικογένειας. Αν και δεν έχουν βρεθεί μεταλλαγές οι οποίες σχετίζεται με την οικογενή νόσο, είναι δυνατόν αυτός ο τύπος καρκίνου να σχετίζεται με μια μη αναγνωρίσιμη μέχρι τώρα μορφή κληρονομικότητας.

Ο σποραδικός καρκίνος εμφανίζεται λόγω της συσσώρευσης μεταλλαγών κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ατόμου. Η σποραδική μορφή της νόσου δεν μπορεί να αποδοθεί σε ένα μόνο αίτιο, ή σε κληρονομική μεταλλαγή. Η εμφάνιση κακοήθειας σε αυτή την περίπτωση επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες όπως π.χ. η ηλικία του ασθενή, ο τρόπος ζωής ή και η έκθεση σε περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Η παρουσία μιας μεταλλαγής μπορεί να αυξήσει σημαντικά την προδιάθεση για εμφάνιση κακοήθειας. Οι μεταλλαγές οι οποίες ανιχνεύονται με το τεστ Color δεν είναι συχνές στο σύνολο του πληθυσμού, αλλά η ύπαρξη τους επαυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου.

Για παράδειγμα, μια φορέας παθογόνου μεταλλαγής του γονιδίου BRCA1 παρουσιάζει πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του μαστού έως και 81% μέχρι τα 80 έτη. Αντιστοίχως, μια μεταλλαγή στον γενετικό τόπο APC αυξάνει την επικινδυνότητα εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου έως και 70-100% μέχρι τα 80 έτη και σε περίπτωση που δεν έχουν προηγηθεί χειρουργικές παρεμβάσεις.

Η γνώση ότι είστε φορέας μιας μεταλλαγής που αυξάνει την προδιάθεση για την εμφάνιση της νόσου επιτρέπει τόσο σε εσάς όσο και σε εμάς, να δημιουργήσετε ένα εξατομικευμένο πλάνο διαγνωστικών εξετάσεων που θα επιτρέψει την έγκαιρη διάγνωση της νόσου, εφόσον εμφανιστεί. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η έγκαιρη διάγνωση αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης.

Μαρτυρίες Ασθενών

 • fb
 • insta
 • yt

Copyright © 2021 All Rights Reserved
Ιατρικό Marketing by

hsLogo200px