Η υγιεινή διατροφή στην εγκυμοσύνη, προστατεύει απο την υπέρταση

Μια υγιεινή διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο των γυναικών με διαβήτη κύησης να εκδηλώσουν μετέπειτα υπέρταση, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Παιδικής Υγείας και Ανθρώπινης Ανάπτυξης "Eunice Kennedy Shriver" που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Hypertension.

Συγκεκριμένα, μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης, και μικρές ποσότητες κόκκινου και κατέργασμένου κρέατος αλλά και ραφιναρισμένων δημητριακών, μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη κύησης, αλλά επίσης και τον μετέπειτα κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου ΙΙ και αρτηριακής υπέρτασης.

Η μελέτη βασίστηκε σε υλικό δεδομένων που συλλέχθηκε σε 18 έτη μεταξύ 1989-2011, όπου σχεδόν 4.000 γυναίκες είχαν λάβει μέρος στη μελέτη Nurses’ Health Study II και είχαν ιστορικό διαβήτη κύησης. Κατά την διάρκεια των 18 ετών της μελέτης, 1.069 γυναίκες εκδήλωσαν υπέρταση.

Οι γυναίκες με την πιο υγιεινή διατροφή είχαν 25% μικρότερο κίνδυνο εκδήλωσης υπέρτασης, συγκριτικά με εκείνες που έκαναν την λιγότερο υγιεινή διατροφή.

Μαρτυρίες Ασθενών

  • fb
  • insta
  • yt

Copyright © 2021 All Rights Reserved
Ιατρικό Marketing by

hsLogo200px