• Χρήσιμες συμβουλές για την εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

Κακή διάθεση και καθιστική ζωή στην εγκυμοσύνη

Έγκυες με κατάθλιψη κάθονται περισσότερο χρόνο αυξάνοντας τον κίνδυνο για αυτές και το μωρό τους έδειξε νέα έρευνα. Οι έγκυες που έχουν κατάθλιψη κάθονται για μεγάλο διάστημα, αυξάνοντας τον κίνδυνο για μεγαλύτερη αύξηση βάρους και διαβήτη, έδειξε νέα έρευνα.

Περισσότερες από 1.260 έγκυες παρείχαν στους ερευνητές πληροφορίες για τη σωματική δραστηριότητα και την ψυχική υγεία τους το πρώτο τρίμηνο και τα κατοπινά στάδια του δεύτερου τριμήνου.

Γυναίκες που είχαν κατάθλιψη ήταν πιο πιθανό να κάθονται για μεγαλύτερες περιόδους και όσες περνούσαν περισσότερο χρόνο καθιστές στο δεύτερο τρίμηνο έκαναν λιγότερη σωματική δραστηριότητα.

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι αδρανείς γυναίκες κέρδισαν σημαντικό βάρος μεταξύ του πρώτου και του δευτέρου τριμήνου και είχαν υψηλότερα επίπεδα σακχάρου στις 28 εβδομάδες εγκυμοσύνης, βάζοντας τις σε αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη κύησης.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα ευρήματα δείχνουν την ανάγκη φροντίδας της σωματικής και ψυχικής υγείας της εγκύου από τα πρώτα στάδια κύησης.

Η ερευνήτρια Nithya Sukumar, του Warwick Medical School στη Βρετανία, δήλωσε ότι οι έγκυες θα μπορούσαν να ωφεληθούν από έγκαιρη παρέμβαση για τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας και να μειώσουν τους κινδύνους που συνδέονται με την καθιστική συμπεριφορά.

Ο διαβήτης κύησης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο επιπλοκών για τη μητέρα και το μωρό, επομένως είναι σημαντικό να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνο μειώνοντας το χρόνο καθιστικής ζωής που περνούν οι έγκυες.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Society for Endocrinology στο Εδιμβούργο.
Pin It